Case de marcat – istoric

Prima casa de marcat, a fost inventat de James Ritty in 1879. Istoria acestui prim model incepe asadar in America, unde domnul avea un local in orasul Dayton, Ohio.

Desi vanzarile erau mari iar clientii numerosi, James avea o afacere in pragul falimentului din pricina barmanilor si angajatilor care obisnuiau sa ascunda o mare parte din castig. Nu exista nicio evidenta sau posibilitate de a monitoriza vanzarile. Raspunsul la aceasta mare problema, a aparut in timp ce calatorea cu vaporul spre Europa.

In timpul petrecut pe vapor observa aparatul ce inregistreaza rotatiile elicelor , astfel ca ideea de a face un aparat similar care sa inregistreze incasarile ce intra in sertarul de numerar il face sa revina in America cat mai curand pentru a o pune in practica. Impreuna cu fratele sau John Ritty, James a inceput sa lucreze la un dispozitiv real de control al vanzarilor.

Dupa cateva prototipuri esuate, cei doi au patentat cu “Casierul Incoruptibil a lui Ritty” prima casa de marcat din lume.
Electrificarea caselor de marcat s-a facut in anul 1906. Evolutia acestor aparate a continuat in timp, ele devenind indispensabile oricarei afaceri.

Categorii: Case de marcat.